Je bent hier: Home Speltakken Explorers

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 29 november

Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie van de demissionair minister-president inzake het coronavirus. Nederland zal in ieder geval voor de komende drie weken weer in gedeeltelijk lockdown gaan.
Als gevolg van deze maatregelen zijn alle groepsbijeenkomsten na 17.00 uur voorlopig niet toegestaan en is er een mondkapjesplicht binnen voor iedereen vanaf 13 jaar. Hieronder per speltak wat het gevolg is voor de fysieke groepsbijeenkomsten.

Bevers: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk
Welpen-meisjes
: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk
Welpen-jongens
: de groepsbijeenkomsten worden verplaatst naar zondagochtend 10.00 - 11.45 uur. We willen u vriendelijk verzoeken uw kind aan- of af te melden via piekevdv (at) gmail.com
Scouts
: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk. Scouts van 13 jaar en ouder dienen naar elke groepsbijeenkomst een mondkapje mee te nemen, zodat deze bij binnenactiviteiten gedragen kunnen worden.
Explorers
: de fysieke groepsbijeenkomsten zullen NIET doorgaan. Er worden enkele online alternatieven geboden.
Roverscouts en Plusscouts
: de fysieke groepsbijeenkomsten zullen NIET doorgaan. Er wordt nog gekeken of er online alternatieven worden verzorgd.

Verder gelden ook de volgende maatregelen:

• Scouts (en Explorers) houden 1,5m afstand tot de leidinggevenden.
  • Leidinggevenden en leden vanaf 13 jaar dragen bij binnenactiviteiten een mondkapje.
  • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groepsbijeenkomsten. Ouders blijven niet kijken en nemen niet deel aan activiteiten.
  • Zit je in quarantaine (omdat je zelf of een huisgenoot positief getest is), dan blijf je thuis. Je blijft ook thuis als je in afwachting bent van een coronatest. Dit geldt ook voor personen die gevaccineerd zijn.
  • Ben je positief getest? Je mag pas weer naar scouting als je isolatie voorbij is.

Er wordt bij elke groepsbijeenkomst een aanwezigheidsregistratie gedaan, zodat er, indien nodig, meegewerkt kan worden aan bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast willen we u vragen om een coronabesmetting van uw kind zo spoedig mogelijk door te geven aan de teamleid(st)er van de speltak, zodat onze leden op de hoogte gesteld kunnen worden. Deze berichtgeving zal uiteraard anoniem gebeuren met in achtneming van de AVG-richtlijnen hieromtrent.

Tot slot vragen we u vriendelijk doch dringend uw kind af te melden bij de speltakleiding als hij/zij niet deelneemt aan de groepsbijeenkomsten (om wat voor reden dan ook).

We doen een dringend beroep op de verantwoordelijk alle leden (jong en oud) om zich aan de regels te houden

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter(at)scoutingpey.eu

Scouting Maria Goretti Pey