Corona0221 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 06 februari 2021 19:39

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 2 februari

Afgelopen dinsdag, 2 februari, was er weer een persconferentie van de minister-president inzake het Corona-virus. Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown.

Scouting Nederland heeft naar aanleiding van deze

persconferentie in haar landelijk beleid aangegeven dat de fysieke groepsbijeenkomsten onder bepaalde voorwaarden weer doorgang mogen gaan vinden, er is namelijk door de overheid een uitzondering gemaakt voor sport- én jeugdactiviteiten waaronder Scouting.

Vanuit Scouting Maria Goretti hebben wij zorgvuldig gekeken naar de argumenten die Scouting Nederland aangeeft om de fysieke groepsbijeenkomsten weer te kunnen opstarten. Wij zijn echter van mening dat het opstarten van onze fysieke groepsbijeenkomsten tegenstrijdig is met de strenge(re) regels die nog gelden voor dezelfde schoolgaande jeugdleden op basis/middelbare school en BSO. Helaas zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat het voor onze vereniging  op dit moment nog te voorbarig is om de fysieke groepsbijeenkomsten te herstarten.

Wel zullen online alternatieven aangeboden gaan worden door diverse speltakken. De speltakleiding zal hiervoor contact met de jeugdleden en ouder(s), verzorger(s) opnemen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter (at) scoutingpey.eu

Scouting Maria Goretti Pey

Laatst aangepast op woensdag, 03 maart 2021 16:12