Corona0920 PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 01 oktober 2020 13:27

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update oktober

Afgelopen maandag, 28 september, is er weer een persconferentie geweest van de minister-president inzake het Corona-virus. Hierin werden enkele aanvullende maatregelen aangekondigd bovenop de reeds bestaande maatregelen. Scouting Nederland heeft dit vertaald naar een beleid voor scoutinggroepen. Naar aanleiding hiervan willen wij u meenemen in de maatregelen die op dit moment voor Scouting Maria Goretti gelden.

Scouting Nederland heeft hun advies aangepast inzake organiseren van speltakbijeenkomsten. In tegenstelling tot eerdere maatregelen zal het scoutingspel zoveel mogelijk in de openlucht georganiseerd worden. Zorg dus voor passende kleding voor uw kind.

Er wordt bij elke speltakbijeenkomst een aanwezigheidsregistratie gedaan, zodat er, indien nodig, meegewerkt kan worden aan bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast willen we u vragen om een coronabesmetting van uw kind zo spoedig mogelijk door te geven aan ondergetekende, zodat al onze leden op de hoogte gesteld kunnen worden. Deze berichtgeving zal uiteraard anoniem gebeuren met in achtneming van de AVG-richtlijnen hieromtrent.

Tijdens de speltakbijeenkomsten is een toezichthouder aanwezig. Dit is een van de leidinggevenden van de speltak. Volg ten alle tijden de aanwijzingen van de toezichthouder op.

Wanneer blijf je thuis?

• Bij klachten. Scouting is geen school en daarom blijf je ook met verkoudheidsklachten thuis.
  • Als je in afwachting bent van een coronatest of positief getest bent.
  • Indien een huisgenoot in afwachting is van een coronatest en koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Ben je negatief getest? Pas als je volledig klachtenvrij bent mag je weer naar scouting.
  • Als je op vakantie bent geweest naar een land met oranje / rood reisadvies blijf je 10 dagen in quarantaine.
  • Neem bij twijfel contact op met de leidinggevenden van de speltak of ondergetekende.

Verder gelden ook nog de eerder gecommuniceerde maatregelen:

• Scouts en Explorers houden 1,5m afstand tot de leidinggevenden.
  • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de speltakbijeenkomsten.

Tot slot vragen we u vriendelijk doch dringend uw kind af te melden bij de speltakleiding als hij/zij niet deelneemt aan de speltakbijeenkomsten (om wat voor reden dan ook).

We doen een dringend beroep op de verantwoordelijk alle leden (jong en oud) om zich aan de regels te houden. Het is mogelijk dat er gecontroleerd wordt, het zou zonde zijn dat door nalatigheid alle bijeenkomsten van speltakken afgeblazen moeten worden.
Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter (at)  scoutingpey.eu

Plaatsvervangend voorzitterScouting Maria Goretti Pey

Laatst aangepast op zaterdag, 17 oktober 2020 20:19