Je bent hier: Home Contact
Maatregelen m.b.t. corona virus

Update 18-03-20

Helaas kunnen wij dit jaar met de huidige maatregelen, definitief geen paaseieractie meer organiseren. Dit vinden wij erg jammer. We hopen dat we volgend jaar toch weer op uw steun kunnen rekenen!

12-03-20 Maatregelen m.b.t. corona virus

Beste (jeugd)leden en ouder(s)/verzorger(s),

Vanmiddag zijn vanuit het kabinet en RIVM verscherpte maatregelen aangekondigd voor Nederland omtrent de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft ook invloed op onze vereniging.

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en -organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. In het scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken.

Als Scouting Maria Goretti zien we ons genoodzaakt om dit advies over te nemen voor alle speltakbijeenkomsten en andere scouting-gerelateerde activiteiten. Daarom zullen de speltakbijeenkomsten tot en met 31 maart niet doorgaan. Ook de poetsavond van 19 maart komt hiermee te vervallen.

De looptijd van de Paaseieractie van de Explorers wordt, zoals het er nu uitziet, sterk beperkt. Er zal overleg zijn met de Explorer-begeleiding over het al dan niet doorgaan van deze actie na 1 april (mits de maatregelen niet langer van kracht zijn).

We houden de berichtgeving voor de periode na 31 maart in de gaten en zullen u over het verdere verloop van het scoutingseizoen op de hoogte houden.

Voor vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bestuur. Hiervoor kunt u mailen met voorzitter (at) scoutingpey.eu

Plaatsvervangend voorzitter Scouting Maria Goretti