0011.jpg
Je bent hier: Home
Renovatie Scouting Maria Goretti van start! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 07 mei 2015 14:29

Renovatie Scouting Maria Goretti van start!

Zoals u al regelmatig in de media heeft kunnen vernemen is Scouting Maria Goretti al enkele jaren druk bezig met de voorbereiding van een grootschalig renovatieproject van scoutinggebouw ’t Patronaat, aan de Kerkstraat in Pey-Echt. Maar nu gaat het eindelijk van start!
Lees hier onder meer! (Klik op de foto of op "lees meer").

LET OP!  Vanaf 10 mei zullen de reguliere groepsbijeenkomsten plaatsvinden in een loods op het terrein van Jack Ruyters, gelegen op de kruising van de Pastoor Cramerstraat en de Schoolstraat in Pey. (Lees verder voor meer informatie).

             
Kees Bosman en Wim van Twist, besuursleden van Scouting Maria Goretti, met dhr. Timmermans van JRT Bouw bij het aangaan van de samenwerking voor het renovatieproject.

 

Mede dankzij de financiële in breng van diverse partijen, waaronder de gemeente Echt-Susteren, diverse fondsen en vele huis-aan-huis- en bedrijvenacties is het Scouting Maria Goretti eindelijk gelukt om voldoende financiële middelen te verwerven om het flink verouderde scouting gebouw te kunnen opknappen. Hiervoor werd een overeenkomst gesloten met de lokale aannemer JRT Bouw B.V..  Deze zal tijdens het renovatieproject verschillende onderdelen van het Scoutinggebouw aanpakken:

-          Dak en aanbouw:
In verband met lekkages van het dak zal het gehele dak worden vervangen. Daarnaast wordt op de eerste etage een extra groepsruimte gerealiseerd om extra ruimte te bieden aan de speltakken.

-          Groepslokalen en spelruimte:
De twee groepslokalen en grote spelruimte zullen een flinke opknapbeurt krijgen: De vloeren worden vervangen, alles wordt opnieuw geschilderd en de elektra zal worden vervangen. Belangrijkste is dat elke ruimte kindvriendelijk wordt aangekleed volgens een eigen thema om zo de fantasie van de kinderen nog meer te laten leven.

-          Sanitair:
De verouderde toiletten zullen worden vervangen en uitgebreid. Tevens zal ook de wasgelegenheid worden uitgebreid waardoor het gebouw ook gebruikt kan worden voor Scoutingkampen.

-          Kookinstructieruimte:
Momenteel heeft het gebouw een kleine verouderde keuken. Deze zal worden vervangen door een grote multifunctionele kookinstructieruimte, waar de jeugd zelf kan leren koken, maar waar ook tijdens jeugdkampen voor grote groepen eten kan worden bereid.

“Na deze renovatie is het scoutinggebouw weer een prettige en veilige speelplek voor onze jeugd, welke voldoet aan de eisen van deze tijd”, aldus Kees Bosman, voorzitter van Scouting Maria Goretti. “Maar, na afloop van het renovatieproject willen wij ook graag het verouderde interieur vervangen. Hiervoor zijn helaas nog onvoldoende middelen beschikbaar. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring kunnen vrijblijvend contact opnemen via renovatie(at)scoutingpey.eu voor informatie over sponsorpakketten. Ook als u het leuk vindt om een steentje bij te dragen als vrijwilliger kunt u contact opnemen via dit e-mail adres”. Na afronding van het renovatieproject zal een open dag worden gehouden voor alle geïnteresseerden.

Op deze website kunt u van tijd tot tijd de voortgang van deze renovatie volgen.

Tijdelijke locatie: De tijdelijke locatie is een loods op het terrein van Jack Ruyters (JRT), gelegen op de kruising van de Pastoor Cramerstraat en de Schoolstraat in Pey. Dit is zo’n 300 meter van ons eigen Scoutinggebouw vandaan. Op deze locatie zullen alle speltakbijeenkomsten plaatsvinden. Belangrijk is te weten dat dit géén Scoutinggebouw is, maar een tijdelijke noodlocatie met uiteraard vele beperkingen. Wij rekenen hiervoor op jullie begrip. Zodra de renovatie van ons Scoutinggebouw gereed is (in elk geval pas na de zomervakantie), zullen de speltakbijeenkomsten weer in ons eigen gebouw plaats vinden. Hierover ontvangen jullie tegen die tijd uiteraard bericht.

Laatst aangepast op donderdag, 07 mei 2015 14:44
 

     

(c) Copyright Scouting Maria Goretti 2020