0002.jpg
Je bent hier: Home
maandag, 29 november 2021 19:40

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 29 november

Beste leden, ouders(s), verzorger(s),

Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie van de demissionair minister-president inzake het coronavirus. Nederland zal in ieder geval voor de komende drie weken weer in gedeeltelijk lockdown gaan.
Als gevolg van deze maatregelen zijn alle groepsbijeenkomsten na 17.00 uur voorlopig niet toegestaan en is er een mondkapjesplicht binnen voor iedereen vanaf 13 jaar. Hieronder per speltak wat het gevolg is voor de fysieke groepsbijeenkomsten.

Bevers: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk
Welpen-meisjes
: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk
Welpen-jongens
: de groepsbijeenkomsten worden verplaatst naar zondagochtend 10.00 - 11.45 uur. We willen u vriendelijk verzoeken uw kind aan- of af te melden via piekevdv (at) gmail.com
Scouts
: de groepsbijeenkomsten vinden plaats zoals gewoonlijk. Scouts van 13 jaar en ouder dienen naar elke groepsbijeenkomst een mondkapje mee te nemen, zodat deze bij binnenactiviteiten gedragen kunnen worden.
Explorers
: de fysieke groepsbijeenkomsten zullen NIET doorgaan. Er worden enkele online alternatieven geboden.
Roverscouts en Plusscouts
: de fysieke groepsbijeenkomsten zullen NIET doorgaan. Er wordt nog gekeken of er online alternatieven worden verzorgd.

Verder gelden ook de volgende maatregelen:

  • Scouts (en Explorers) houden 1,5m afstand tot de leidinggevenden.
  • Leidinggevenden en leden vanaf 13 jaar dragen bij binnenactiviteiten een mondkapje.
  • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groepsbijeenkomsten. Ouders blijven niet kijken en nemen niet deel aan activiteiten.
  • Zit je in quarantaine (omdat je zelf of een huisgenoot positief getest is), dan blijf je thuis. Je blijft ook thuis als je in afwachting bent van een coronatest. Dit geldt ook voor personen die gevaccineerd zijn.
  • Ben je positief getest? Je mag pas weer naar scouting als je isolatie voorbij is.

Er wordt bij elke groepsbijeenkomst een aanwezigheidsregistratie gedaan, zodat er, indien nodig, meegewerkt kan worden aan bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast willen we u vragen om een coronabesmetting van uw kind zo spoedig mogelijk door te geven aan de teamleid(st)er van de speltak, zodat onze leden op de hoogte gesteld kunnen worden. Deze berichtgeving zal uiteraard anoniem gebeuren met in achtneming van de AVG-richtlijnen hieromtrent.

Tot slot vragen we u vriendelijk doch dringend uw kind af te melden bij de speltakleiding als hij/zij niet deelneemt aan de groepsbijeenkomsten (om wat voor reden dan ook).

We doen een dringend beroep op de verantwoordelijk alle leden (jong en oud) om zich aan de regels te houden

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter(at)scoutingpey.eu

Met vriendelijke groet,

Debbie Herfs
Plaatsvervangend voorzitter
Scouting Maria Goretti Pey

 
dinsdag, 19 oktober 2021 18:37

Joti 2021

Klik op de foto voor enkele foto's van het Jota-Joti weekend 2021

            

 
zaterdag, 18 september 2021 18:05

Overvliegen 2021

Op 18 september vond wederom het jaarlijkse overvliegen plaats. Op deze dag gaan de oudste scouts van elke speltak over naar de volgende speltak. Voordat het daadwerkelijke overvliegen plaats vond, hebben we diversen spellen gedaan.
Klik op het plaatje voor de foto's!

            

 
zaterdag, 17 juli 2021 18:18

Scouting Maria Goretti activiteit 2021

Op zaterdag 17 juli hadden wij de Maria Goretti activiteit. De officiƫle afsluiting van het scouting jaar. Dit keer was de activiteit "happen en stappen in het Kranebrook". De deelnemers hadden de keuze uit 3 verschillende routes die ze konden lopen. Aan de hand van foto's kon men de route bepalen. Onderweg kon er nog gezocht worden naar enkele objecten op een foto, stempelposten en enkele posten waar een hapje te krijgen was. Op het einde stond een ijskar waar we als toetje nog een lekker bolletje ijs konden eten. Tevens werden er aan enkele leden de lustrum tekens uitgedeeld. Deze ontvang je als je een bepaalde tijd lid bent van de vereniging. Laten we hopen dat we volgend jaar weer een volledig (lockdown vrij) scouting jaar hebben!

           

 
woensdag, 03 maart 2021 16:10

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 1 maart

Beste leden, ouders(s), verzorger(s),

Vorige week, op dinsdag 23 februari, was er weer een persconferentie van de demissionair minister-president inzake het Corona-virus. Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown, toch zijn er ook per 3 maart enkele versoepelingen aangekondigd.
Scouting Nederland heeft al naar aanleiding van de persconferentie van 2 februari in haar landelijk beleid aangegeven dat de fysieke groepsbijeenkomsten onder bepaalde voorwaarden weer doorgang mogen gaan vinden.

Vanuit Scouting Maria Goretti hebben we met het zicht op de nieuwe versoepelingen opnieuw gekeken naar onze groep en naar de wensen van onze jeugd- en kaderleden.

We willen jullie dan ook langs deze weg informeren dat dat er weer fysieke groepsbijeenkomsten opgestart zullen gaan worden vanaf 3 maart.
De speltakleiding zal jullie informeren wanneer de eerste fysieke groepsbijeenkomst zal gaan plaatsvinden en welke afspraken hiervoor zullen gelden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter (at) scoutingpey.eu 

Met vriendelijke groet,

Debbie Herfs

Plaatsvervangend voorzitter
Scouting Maria Goretti Pey

 
zaterdag, 15 februari 2020 19:28

Vastelaovesbal 2020

Gisteren was het jaarlijkse Vastelaovesbal. Met prins Levi en prinses Maud voorop werd de hele avond vastelaovend gevierd. Ook Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul met prins Chris I en jeugdprins Ayrton I kwamen nog langs voor dit fantastische feestje. Na optredens van alle speltakken, waar vrolijk werd gedanst op onder andere de banaan, sjuuf-trek en de pinguindans, werd een sjoanst verkleijdje van elke speltak uitgeroepen. Sneeuwpop Adelyn mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

            

 
zondag, 13 oktober 2019 20:47

Jota-Joti 2019

Het weekend van 18 t/m 20 oktober vind er wereldwijd de JOTA plaats. Dit staat voor Jamboree On The Air. Scouts over de hele wereld gaan dan proberen om contact met elkaar te zoeken via radio zenders. Omdat we ook in het digitale tijdperk zitten, is er ook nog een JOTI, Jamboree On The Internet. Via diversen kanalen op internet word dan ook contact gezocht met andere groepen.
Omdat dit een bijzonder weekend is hebben we hier een speciale website voor.

Bezoek deze website op http://jota.scoutingpey.eu

            

 
maandag, 23 september 2019 13:21

World cleanup day

Klik op de foto voor het verhaal en de foto's.

            

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12


     

(c) Copyright Scouting Maria Goretti 2020