zaterdag, 18 september 2021 18:05

Overvliegen 2021

Op 18 september vond wederom het jaarlijkse overvliegen plaats. Op deze dag gaan de oudste scouts van elke speltak over naar de volgende speltak. Voordat het daadwerkelijke overvliegen plaats vond, hebben we diversen spellen gedaan.
Klik op het plaatje voor de foto's!

zaterdag, 17 juli 2021 18:18

Scouting Maria Goretti activiteit 2021

Op zaterdag 17 juli hadden wij de Maria Goretti activiteit. De officiële afsluiting van het scouting jaar. Dit keer was de activiteit "happen en stappen in het Kranebrook". De deelnemers hadden de keuze uit 3 verschillende routes die ze konden lopen. Aan de hand van foto's kon men de route bepalen. Onderweg kon er nog gezocht worden naar enkele objecten op een foto, stempelposten en enkele posten waar een hapje te krijgen was. Op het einde stond een ijskar waar we als toetje nog een lekker bolletje ijs konden eten. Tevens werden er aan enkele leden de lustrum tekens uitgedeeld. Deze ontvang je als je een bepaalde tijd lid bent van de vereniging. Laten we hopen dat we volgend jaar weer een volledig (lockdown vrij) scouting jaar hebben!

woensdag, 03 maart 2021 16:10

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 1 maart

Vorige week, op dinsdag 23 februari, was er weer een persconferentie van de demissionair minister-president inzake het Corona-virus. Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown, toch zijn er ook per 3 maart enkele versoepelingen aangekondigd.
Scouting Nederland heeft al naar aanleiding van de persconferentie van 2 februari in haar landelijk beleid aangegeven dat de fysieke groepsbijeenkomsten onder bepaalde voorwaarden weer doorgang mogen gaan vinden.

Vanuit Scouting Maria Goretti hebben we met het zicht op de nieuwe versoepelingen opnieuw gekeken naar onze groep en naar de wensen van onze jeugd- en kaderleden.

We willen jullie dan ook langs deze weg informeren dat dat er weer fysieke groepsbijeenkomsten opgestart zullen gaan worden vanaf 3 maart.
De speltakleiding zal jullie informeren wanneer de eerste fysieke groepsbijeenkomst zal gaan plaatsvinden en welke afspraken hiervoor zullen gelden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter (at) scoutingpey.eu

Scouting Maria Goretti Pey

zaterdag, 15 februari 2020 19:28

Vastelaovesbal 2020

Gisteren was het jaarlijkse Vastelaovesbal. Met prins Levi en prinses Maud voorop werd de hele avond vastelaovend gevierd. Ook Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul met prins Chris I en jeugdprins Ayrton I kwamen nog langs voor dit fantastische feestje. Na optredens van alle speltakken, waar vrolijk werd gedanst op onder andere de banaan, sjuuf-trek en de pinguindans, werd een sjoanst verkleijdje van elke speltak uitgeroepen. Sneeuwpop Adelyn mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

zondag, 13 oktober 2019 20:47

Jota-Joti 2019

Het weekend van 18 t/m 20 oktober vind er wereldwijd de JOTA plaats. Dit staat voor Jamboree On The Air. Scouts over de hele wereld gaan dan proberen om contact met elkaar te zoeken via radio zenders. Omdat we ook in het digitale tijdperk zitten, is er ook nog een JOTI, Jamboree On The Internet. Via diversen kanalen op internet word dan ook contact gezocht met andere groepen.
Omdat dit een bijzonder weekend is hebben we hier een speciale website voor.

Bezoek deze website op http://jota.scoutingpey.eu

maandag, 23 september 2019 13:21

World cleanup day

Klik op de foto voor het verhaal en de foto's.

maandag, 23 september 2019 13:14

4Scouts hike Vaals

Op 14 september hebben de scouts van Pey mee gedaan aan de 4Scouts hike te Vaals.

Op deze mooie warme dag gingen  scouts en staf  totaal 75 personen van start voor een hike van ongeveer 15 km door het mooi heuvelland, we liepen door Duistland, België en Nederland.

Voor ons was het de eerste keer dat we hierbij aanwezig waren, maar we hebben weer nieuwe technieken en mensen leren kennen. Het was voor herhaling vatbaar hopelijk kunnen we volgende jaar weer meedoen. We bedanken de organisatie  van deze activiteit voor hun werk.

donderdag, 25 april 2019 13:13

Installatie Bevers

Samen met onze ouders zijn we op verkenning gegaan door Hotsjietonia. Daarna hebben we schilderijtjes gemaakt van de figuren die leven in Hotsjietonia.
Het was erg gezellig en leerzaam! Na onze ontdekkingstocht hebben we alle nieuwe leden geïnstalleerd.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12