0027.jpg
Je bent hier: Home
woensdag, 27 mei 2020 09:07

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update eind mei

Beste ouder(s), verzorger(s), beste leden

Zoals jullie weten veranderd er per 1 juni al een heleboel in onze samenleving. Ook binnen Scouting Maria Goretti hebben we gekeken naar de mogelijkheden om weer speltakbijeenkomsten te houden met inachtneming van de regels/maatregelen die zijn opgelegd vanuit de landelijke en plaatselijke overheid.

Langs deze weg willen we dan ook kenbaar maken dat speltakbijeenkomsten bij onze vereniging weer plaats mogen vinden na 1 juni. Echter, elke speltak zal zelf besluiten of het haalbaar is om binnen de maatregelen en met voldoende leidinggevende de bijeenkomsten te hervatten. Hierover ontvangt u een bericht van de betreffende speltakleiding.

Als vereniging zullen we daarnaast alert zijn op het aantal lokale uitbraken van het coronavirus. Mocht dit aanleiding geven voor het opnieuw (tijdelijk) stopzetten van de speltakbijeenkomsten, zullen wij dit uiteraard communiceren.

Vanuit het bestuur willen we u als ouder(s)/verzorger(s) vragen om onderstaande regels goed in acht te nemen en met uw zoon/dochter te bespreken. Alleen samen kunnen we zorgen voor goede, veilige én leuke speltakbijeenkomsten voor iedereen.

- Bij verkoudheidsklachten, koorts of ziekte van jeugdlid of gezinslid thuisblijven.
- Hoesten en niezen in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.
- We willen zo min mogelijk gebruik maken van het sanitair; we verzoeken onze jeugdleden om voor de speltakbijeenkomst naar het toilet te zijn geweest
- Jeugdleden moeten zoveel mogelijk zelf naar de groep komen.
- Bij brengen en halen, moeten de ouders wachten bij de fiets of auto
- Jeugdleden moeten 1,5 meter afstand houden van de leiding.
- Jeugdleden van de Scouts en Explorer moeten ook 1,5 meter afstand houden van de andere jeugdleden. Jeugdleden van de Bevers en Welpen hoeven dit niet
- Zeep en papieren handdoekjes zijn voorradig voor het wassen van de handen.
- Er zal geen eten- of drinken uitgedeeld worden. We vragen dan ook om uw zoon/dochter bij warm weer een drinkflesje met water mee te geven, voorzien van naam.

We willen jullie daarnaast nog een dringend verzoek doen om uw zoon/dochter af te melden met opgave van reden (bijvoorbeeld ziekte van jeugdlid of familie van het jeugdlid, liever geen deelname) als hij/zij niet bij een speltakbijeenkomst aanwezig kan zijn.

Tenslotte zal de Maria Goretti activiteit, die dit jaar gepland was op zaterdag 4 juli, komen te vervallen. Deze activiteit, met soms meer dan 100 deelnemers, kunnen wij binnen de gestelde richtlijnen niet naar behoren organiseren. Dit betreuren wij uiteraard, daarom hopen we het nieuwe seizoen wel weer te kunnen openen met een gezamenlijke overvliegactiviteit.

Mocht u vragen hebben, kunt u zich naar voorzitter (at) scoutingpey.eu richten.

Het is in deze tijd belangrijk dat iedereen, jong en oud, zijn verantwoording neemt, zodat we samen de speltakbijeenkomsten kunnen voortzetten. Wij rekenen op jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Debbie Herfs
Plaatsvervangend voorzitter

 

 
donderdag, 12 maart 2020 21:48

Update 18-03-20

Helaas kunnen wij dit jaar met de huidige maatregelen, definitief geen paaseieractie meer organiseren. Dit vinden wij erg jammer. We hopen dat we volgend jaar toch weer op uw steun kunnen rekenen!

12-03-20 Maatregelen m.b.t. corona virus

Beste (jeugd)leden en ouder(s)/verzorger(s),

Vanmiddag zijn vanuit het kabinet en RIVM verscherpte maatregelen aangekondigd voor Nederland omtrent de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft ook invloed op onze vereniging.

 

Lees meer...
 
zaterdag, 15 februari 2020 19:28

Vastelaovesbal 2020

Gisteren was het jaarlijkse Vastelaovesbal. Met prins Levi en prinses Maud voorop werd de hele avond vastelaovend gevierd. Ook Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul met prins Chris I en jeugdprins Ayrton I kwamen nog langs voor dit fantastische feestje. Na optredens van alle speltakken, waar vrolijk werd gedanst op onder andere de banaan, sjuuf-trek en de pinguindans, werd een sjoanst verkleijdje van elke speltak uitgeroepen. Sneeuwpop Adelyn mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

            

 
zondag, 13 oktober 2019 20:47

Jota-Joti 2019

Het weekend van 18 t/m 20 oktober vind er wereldwijd de JOTA plaats. Dit staat voor Jamboree On The Air. Scouts over de hele wereld gaan dan proberen om contact met elkaar te zoeken via radio zenders. Omdat we ook in het digitale tijdperk zitten, is er ook nog een JOTI, Jamboree On The Internet. Via diversen kanalen op internet word dan ook contact gezocht met andere groepen.
Omdat dit een bijzonder weekend is hebben we hier een speciale website voor.

Bezoek deze website op http://jota.scoutingpey.eu

            

 
maandag, 23 september 2019 13:21

World cleanup day

Klik op de foto voor het verhaal en de foto's.

            

 
maandag, 23 september 2019 13:14

4Scouts hike Vaals

Op 14 september hebben de scouts van Pey mee gedaan aan de 4Scouts hike te Vaals.

Op deze mooie warme dag gingen  scouts en staf  totaal 75 personen van start voor een hike van ongeveer 15 km door het mooi heuvelland, we liepen door Duistland, België en Nederland.

Voor ons was het de eerste keer dat we hierbij aanwezig waren, maar we hebben weer nieuwe technieken en mensen leren kennen. Het was voor herhaling vatbaar hopelijk kunnen we volgende jaar weer meedoen. We bedanken de organisatie  van deze activiteit voor hun werk.

            

 
donderdag, 25 april 2019 13:13

Installatie Bevers

Samen met onze ouders zijn we op verkenning gegaan door Hotsjietonia. Daarna hebben we schilderijtjes gemaakt van de figuren die leven in Hotsjietonia.
Het was erg gezellig en leerzaam! Na onze ontdekkingstocht hebben we alle nieuwe leden geïnstalleerd.

            

 
maandag, 25 maart 2019 12:03

Insigne werk scouts

Vandaag (23 maart) hebben de scouts hun insigne werk ingeleverd. Bij het insigne werk zaten ook enkele bakinsignes tussen. Die scouts hadden mooie baksels thuis gemaakt en meegenomen. Na eerst wat pionieren hebben we hier lekker van kunnen genieten !!

            

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12


     

(c) Copyright Scouting Maria Goretti 2020