0018.jpg
Je bent hier: Home
zaterdag, 17 oktober 2020 20:19

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update 15 oktober

Beste leden, ouders(s), verzorger(s),

Afgelopen dinsdag, 13 oktober, was er weer een persconferentie van de minister-president inzake het Corona-virus. Hierin werd duidelijk dat de maatregelen in Nederland zijn aangescherpt. Dit beïnvloedt ook Scouting. Scouting Nederland heeft een vertaling van het nieuwe beleid gemaakt voor scoutinggroepen. Naar aanleiding hiervan willen wij u meenemen in de maatregelen die op dit moment ook voor Scouting Maria Goretti gelden.

 • Opkomsten tot en met 17 jaar mogen door gaan. Deze opkomsten zijn buiten, tenzij echt niet anders kan. Zorg dus voor passende kleding voor uw kind.
  • (Jeugd)leden vanaf 13 jaar en ouder mogen niet meer zingen.
 • Speltakken vanaf 18 jaar hebben géén fysieke opkomsten of activiteiten.
  • Online opkomsten zijn een goed alternatief.

Scouting is geen openbare gelegenheid, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Dit mag uiteraard wel.

Er wordt bij elke speltakbijeenkomst een aanwezigheidsregistratie gedaan, zodat er, indien nodig, meegewerkt kan worden aan bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast willen we u vragen om een coronabesmetting van uw kind zo spoedig mogelijk door te geven aan ondergetekende, zodat onze leden op de hoogte gesteld kunnen worden. Deze berichtgeving zal uiteraard anoniem gebeuren met in achtneming van de AVG-richtlijnen hieromtrent.

Tijdens de speltakbijeenkomsten is een toezichthouder aanwezig. Dit is een van de leidinggevenden van de speltak. Volg te allen tijden de aanwijzingen van de toezichthouder op.

(Jeugd)leden blijven thuis als ze een of meer van onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden:

 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Ben jij of een huisgenoot in afwachting van een coronatest?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Neem bij twijfel contact op met de leidinggevenden van de speltak of ondergetekende.

Verder gelden ook nog de eerder gecommuniceerde maatregelen:

 • Scouts en Explorers houden 1,5m afstand tot de leidinggevenden.
 • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
 • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de speltakbijeenkomsten. Ouders blijven niet kijken en nemen niet deel aan activiteiten.

Tot slot vragen we u vriendelijk doch dringend uw kind af te melden bij de speltakleiding als hij/zij niet deelneemt aan de speltakbijeenkomsten (om wat voor reden dan ook).

We doen een dringend beroep op de verantwoordelijk alle leden (jong en oud) om zich aan de regels te houden. Het is mogelijk dat er gecontroleerd wordt, het zou zonde zijn dat door nalatigheid alle bijeenkomsten van speltakken afgeblazen moeten worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuur via voorzitter (at) scoutingpey.eu

Met vriendelijke groet,

Debbie Herfs

Plaatsvervangend voorzitter

Scouting Maria Goretti Pey

 
donderdag, 01 oktober 2020 13:27

Scouting Maria Goretti en het coronavirus - update oktober

Beste leden, ouders(s), verzorger(s),

Afgelopen maandag, 28 september, is er weer een persconferentie geweest van de minister-president inzake het Corona-virus. Hierin werden enkele aanvullende maatregelen aangekondigd bovenop de reeds bestaande maatregelen. Scouting Nederland heeft dit vertaald naar een beleid voor scoutinggroepen. Naar aanleiding hiervan willen wij u meenemen in de maatregelen die op dit moment voor Scouting Maria Goretti gelden.

Lees meer...
 
zaterdag, 15 februari 2020 19:28

Vastelaovesbal 2020

Gisteren was het jaarlijkse Vastelaovesbal. Met prins Levi en prinses Maud voorop werd de hele avond vastelaovend gevierd. Ook Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul met prins Chris I en jeugdprins Ayrton I kwamen nog langs voor dit fantastische feestje. Na optredens van alle speltakken, waar vrolijk werd gedanst op onder andere de banaan, sjuuf-trek en de pinguindans, werd een sjoanst verkleijdje van elke speltak uitgeroepen. Sneeuwpop Adelyn mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

            

 
zondag, 13 oktober 2019 20:47

Jota-Joti 2019

Het weekend van 18 t/m 20 oktober vind er wereldwijd de JOTA plaats. Dit staat voor Jamboree On The Air. Scouts over de hele wereld gaan dan proberen om contact met elkaar te zoeken via radio zenders. Omdat we ook in het digitale tijdperk zitten, is er ook nog een JOTI, Jamboree On The Internet. Via diversen kanalen op internet word dan ook contact gezocht met andere groepen.
Omdat dit een bijzonder weekend is hebben we hier een speciale website voor.

Bezoek deze website op http://jota.scoutingpey.eu

            

 
maandag, 23 september 2019 13:21

World cleanup day

Klik op de foto voor het verhaal en de foto's.

            

 
maandag, 23 september 2019 13:14

4Scouts hike Vaals

Op 14 september hebben de scouts van Pey mee gedaan aan de 4Scouts hike te Vaals.

Op deze mooie warme dag gingen  scouts en staf  totaal 75 personen van start voor een hike van ongeveer 15 km door het mooi heuvelland, we liepen door Duistland, België en Nederland.

Voor ons was het de eerste keer dat we hierbij aanwezig waren, maar we hebben weer nieuwe technieken en mensen leren kennen. Het was voor herhaling vatbaar hopelijk kunnen we volgende jaar weer meedoen. We bedanken de organisatie  van deze activiteit voor hun werk.

            

 
donderdag, 25 april 2019 13:13

Installatie Bevers

Samen met onze ouders zijn we op verkenning gegaan door Hotsjietonia. Daarna hebben we schilderijtjes gemaakt van de figuren die leven in Hotsjietonia.
Het was erg gezellig en leerzaam! Na onze ontdekkingstocht hebben we alle nieuwe leden geïnstalleerd.

            

 
maandag, 25 maart 2019 12:03

Insigne werk scouts

Vandaag (23 maart) hebben de scouts hun insigne werk ingeleverd. Bij het insigne werk zaten ook enkele bakinsignes tussen. Die scouts hadden mooie baksels thuis gemaakt en meegenomen. Na eerst wat pionieren hebben we hier lekker van kunnen genieten !!

            

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12


     

(c) Copyright Scouting Maria Goretti 2020